Zaželi

Odluka o izboru kandidatkinja – projekt Zaželi prevencija institucionalizacije Grad Županja

Poziv kandidatima na razgovor – Zaželi – prevencija institucionalizacije Grad Županja

Poziv kandidatima na razgovor – Zaželi – prevencija institucionalizacije Golubovi i Grad Županja

Javni poziv za prijem u radni odnos na određeno vrijeme na projektu Zaželi – prevencija institucionalizacije Grad Županja

JAVNI POZIV ZA ISKAZ INTERESA PRIPADNIKA CILJANE SKUPINE ZASUDJELOVANJE U PROJEKTU “ZAŽELI – PREVENCIJA INSTITUCIONALIZACIJE – GRAD ŽUPANJA

Grad Županja potpisao Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za Projekt „Zaželi – prevencija

07. prosinca 2023. u Zagrebu Grad Županja je potpisao Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za Europski projekt „Zaželi – prevencija institucionalizacije” u vrijednosti 1.470.000,00 €.

Grad Županja je povukao maksimalan iznos ukupno prihvatljivih troškova od 1.470.000,00 € uz 0% vlastitog sufinanciranja. Projekt je financiran od strane Europskog socijalnog fonda u iznosu 85% te 15 % iz Proračuna Republike Hrvatske.

Putem programa zaposliti će se 35 žena – osoba za pružanje potpore i podrške starijim osobama i
osobama sa invaliditetom, zaposlenice će skrbiti za minimalno 210 krajnjih korisnika, odnosno
minimalno 6 korisnika po jednoj zaposlenici. Pored zaposlenica, na projektu će biti zaposlena i
voditeljica projekta kao i koordinator.

Projekt doprinosi podizanju svijesti za suzbijanje svih oblika diskriminacije starijih osoba od 65 godina i odraslih osoba s invaliditetom budući da će prijavitelj kroz osiguranje usluge potpore i podrške (organiziranje prehrane, obavljanje kućanskih poslova, održavanje osobne higijene, zadovoljavanje drugih svakodnevnih potreba) uz isporuku paketa kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština osigurati njihovo ravnopravno sudjelovanje u životu zajednice. Projektni prijedlog u skladu je s Poveljom Europske unije o temeljnim pravima i Konvencijom UN-a o pravima osoba s invaliditetom (UNCRPD) u skladu s Odlukom Vijeća 2010/48/EZ.

Skip to content