Nabava opreme

Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II.

Grad Županja je nositelj projekta Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II.

Ukupna vrijednost projekta je 5.100.091,00 kn što je sufinancirano iz Europskog socijalnog fonda. Razdoblje provedbe projekta je 15 mjeseci odnosno od 18.06.2020-18.09.2021. godine, s tim da su žene zaposlene do 31.srpnja 2021.god. Partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Vinkovci i Centar za socijalnu skrb Županja.

Zahvaljujući ovome projektu na području Županje zaposleno je 58 žena koje brinu o 450 starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju. Krajnjim korisnicima projektom se značajno povećava kvaliteta života u njihovom domu, a Grad Županja čini veliki korak u stvaranju boljeg društva i poticanju međugeneracijske solidarnosti. Zaposlenice pomažu u obavljanju svakodnevnih poslova kao što su dostava namirnica i lijekova, posredovanje kod liječnika, plaćanje računa, čišćenje stambenog prostora, obavljanje vanjskih poslova te pomoć u  u socijalnoj integraciji, razgovor i druženje s korisnicima. Na mjesečnoj razini za krajnje korisnike se osiguravaju paketi sa kućanskim i osnovnim higijenskim potrepštinama. Dosada su isporučene 4 isporuke paketa koje su uključivale 8 različitih artikala.

 

U okviru projekta nabavljeni su promotivni materijali koji uključuju majice kratkih i dugih rukava, kabanice za kišu, jakne, kišobrani, naljepnice za opremu, blokovi za pisanje, kemijske olovke, letci, roll-up , plakat i platnene vrećice s istaknutim elementima vidljivosti. Zaposlenice koriste promotivne materijale u svakodnevnom radu te na taj način predstavljaju promidžbu i vidljivost projekta.

 

Unutar projekta nabavljena je oprema koja olakšava svakodnevni rad ženama. Nabavljeno je 58 čistača za glatke površine, 5 čistača za tepihe i prozore, 10 vrtnih strojeva za čišćenje dvorišta i 18 mobitela sa SOS tipkom radi unaprijeđenja komunikacije između ciljane skupine i krajnjih korisnika.

Projekt je doista hvale vrijedan i prijeko potreban na našem području gdje je puno starijih i nemoćnih osoba.