1.listopad 2019
1.listopad 2019

MEĐUNARODNI DAN STARIJIH OSOBA

1. listopada smo povodom Međunarodnog dana starijih osoba na Trgu kralja Tomislava organizirali druženje na koje smo pozvali sve građane, sa posebnim naglaskom na osobe starije životne dobi. U suradnji sa vlasnicom doma za stare i nemoćne osobe Ljubicom Čolakovac organizirana je akcija mjerenja tlaka i šećera u krvi. Odaziv je premašio naša očekivanja, pridružilo nam se gotovo 200 građana. Najljepše iznenađenje nam je bio posjet dječice vrtića „Maslačak“, koji su vrijedno izradili prekrasne čestitke našim starijim osobama te su im ih osobno uručili. Svojom posjetom razveselili su nas i korisnici Cjelodnevnog boravka Crvenog križa koji su također željeli odati počast našim starijim sugrađanima.

Okupljanjem na trgu i obilježavanjem Međunarodnog dana starijih osoba želimo podsjetiti na doprinos starijih osoba i podići svijest o teškoćama i izazovima sa kojima se starije osobe suočavaju. Ovo je izvrsna prigoda i da našim starijim sugrađanima zahvalimo na svemu učinjenom, kao i na svemu što uz svoje bogato iskustvo i znanje i dalje čine za dobrobit društva.

Naš Međunarodni dan starijih osoba prošao je uz pjesmu i smijeh, a kako nam je bilo možete vidjeti u priloženim fotografijama.