Javni poziv za pokladnu povorku

Program

P O Z I V

na sudjelovanje u programu 50. „Šokačkog sijela“ Županja

na  manifestaciji POKLADNA POVORKA

Poštovani,

S posebnim zadovoljstvom slobodni smo Vam uputiti poziv za sudjelovanje u programu „Šokačkog sijela“ u Županji na manifestaciji Pokladna povorka ulicama grada Županja koja će ove godine doživjeti svoju jubilarnu 50.-u izvedbu pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović i nazivom: „Oj, Županjo, oj, Županjo, bečki perivoje“.

Pokladna Povorka održat će se održati u nedjelju 26. veljače 2017. godine, s početkom u 13,00 sati.

Pokladna povorka i ovoga puta oživjet će pokladne običaje, pjesmu, ples i ludost kroz ulice našega grada, a mi Vas kao organizatori pozivamo da budete dio te povorke i pokladnog veselja.

Program će se sastojati od maskirane povorke (djeca i odrasli), te završne zabave na  natkrivenom dijelu tržnice i na Trgu kralja Tomislava gdje će biti organizirana podjela obroka i pića te ugostiteljska ponuda, a zabavljat će nas Tamburaški sastav i did Tunja i bać Roka.

Ovim putem obavještavamo vas da svoj dolazak planirate do 12.00 sati na prostoru dvorišta „Komunalca“ d.o.o. Veliki kraj 132, gdje će se formirati povorka.

Program Pokladne povorke u Županji

(25. 2. 2017. godine)

–       13,00 sati – polazak Pokladne povorke uz izvođenje programa do bine za nastup u centru grada,

–       izvođenje programa na bini max. 2-3 min,

–       nakon izvođenja programa na bini  Vaša skupina, Strossmayerovom ulicom, i dalje izvodi svoj program do tržnice (natkriveni prostor),

–       podjela obroka uz prigodni zabavni program,

–       15,00 sati – proglašenje najboljih i najoriginalnijih maski i podjela novčanih nagrada

–       nakon podjele nagrada nastavak zabavnog programa na Trgu kralja Tomislava –Sajam „Zlatne niti“.

U Pokladnoj povorci sudjelovat će oko 30-ak zaprega i skupina. Na ovogodišnju Pokladnu povorku u Županji pozvani su sudionici iz cijele Hrvatske, Poljske i BiH. Očekuje se oko 3.000,00 sudionika.

         Izvršni odbor „Šokačkog sijela“ poziva sve zainteresirane da se prijave u Gradsku službu Grada Županja, J.J. Strossmayera 1, soba broj 12,  najkasnije do 17. veljače 2017. godine, svakim radnim danom od 08,00 do 14,00 sati ili na e-mail: gradska-sluzba@vk.htnet.hr, fax: 032/830-475.

         Sve dodatne informacije možete dobiti na tel: 032/830-471 ili mob: 098/188-3815.

Izvršni odbor „Šokačkog sijela“